Het weer: zomerse temperaturen!

Een hogedrukgebied met kern over Scandinavië is verantwoordelijk voor de aanvoer van droge landlucht vanuit het zuidoosten en zomerse temperaturen. Na het weekend verliest het hoog echter zijn invloed over onze streken en kunnen storingen onze regio aandoen. Nadien zouden er echter nog zomerse dagen volgen.
Vandaag wordt het een aangename avond bij temperaturen om 20 u rond 22 graden. De zon is volop aanwezig en het koelt slechts traag af.
Morgen is het flink zonnig en er komen slechts af en toe enkele wolken voor. Het wordt warm bij maxima rond 23 of 24 graden en er staat niet al te veel wind.
Zondag kan het kwik oplopen tot 26 graden. Aanvankelijk is het stralend zonnig weer. Later op de dag komen er meer wolkenvelden opzetten. Het blijft echter overwegend droog. In de nacht is er een kleine kans op een onweersbui.
Maandag komt er steeds meer bewolking opzetten en in de loop van de namiddag volgt er regen vanuit het westen. Het wordt echter nog warm bij 24 of 25 graden.
Dinsdag wordt warme lucht aangevoerd en kan het kwik mogelijk 27 graden bereiken. Het is echter wisselend bewolkt en naarmate de dag vordert neemt de kans op een bui toe. Late in de namiddag is er zelfs kans op onweer.
De volgende dagen blijft het kwik vrij hoog en ligt meestal tussen 23 en 25 graden. Droge dagen met zon worden afgewisseld door dagen met een grotere………. buienkans of zelfs onweer. Het wordt dus eerder wisselvallig, maar het blijft behoorlijk warm. (Michel Nulens - Meteoservices)11161