Het weer: zomerse temperaturen

Het weer: zomerse temperaturen

Op de langere termijn voorzien de weermodellen hogedrukinvloeden met veel zon en maxima die eerder thuishoren in de zomer dan in de lente. De aanloop naar dit zomerse weer gebeurt tijdens het weekend. Het wordt alvast behoorlijk warm, maar het is nog niet geheel droog.
Vandaag was er al flink wat zon in de ochtend en het is droog. Stilaan komt er meer bewolking opzetten en vooral na de middag krijgt de zon het wat moeilijker om door te breken. Een lokale bui is mogelijk, maar meestal is het wel droog. De maxima liggen rond 19 graden.
Morgen wisselen zon en wolken elkaar af. In de loop van de latere ochtend kan er een bui vallen. Na de middag zijn er meer buien mogelijk en die kunnen lokaal gepaard gaan met onweer. Tussen de buien door is er ruimte voor wat zon. Het wordt warm bij maxima rond 20 graden.
Zondag is het droog tot de middagperiode met een wisselende bewolking. Na de middag komen er enkele buien opzetten. Het kwik bereikt gemiddeld 20 graden en er is weinig wind.
Maandag zijn er veel wolken in de ochtend en een drupje regen is hier en daar mogelijk. Nadien blijft het meestal droog en is er ruimte voor wat zon. De wind waait zwak uit het zuidwesten en de maxima liggen rond 20 graden.
Dinsdag stijgt de luchtdruk en de wind kiest voor een oostelijke sector. Er wordt droge landlucht aangevoerd en de zon is geregeld aanwezig in het weerbeeld. Het wordt warm bij maxima rond 23 graden.
Alvast tot het einde van de week zorgen hogedrukinvloeden voor zonnig en warm weer. Met maxima rond 24 graden lijkt het wel zomers warm. De nachten zijn echter relatief koel bij minima tussen 7 en 10 graden. (Michel Nulens – Meteoservices)39682