Het weer: zomerse temperaturen

Onder impuls van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er de volgende dagen opnieuw zomers weer op het programma. De maxima kunnen zelfs dicht bij tropische waarden uitkomen. In het weekend bereikt een storing stilaan onze streken met later een toenemende kans op neerslag.
Morgen wisselen flinke zonnige perioden en enkele wolken elkaar af. Het blijft meestal droog en het wordt aangenaam bij maxima rond 23 of 24 graden. Soms is er wel wat meer bewolking.
Donderdag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien zijn er stapelwolken, die hier en daar mogelijk het buienstadium kunnen bereiken. Meestal is het echter droog en het wordt zomers warm bij maxima rond 25 graden.
Vrijdag domineert de zon het weerbeeld en het wordt warm. De maxima komen uit op gemiddeld 28 graden, maar een graadje meer is zeker mogelijk.
Zaterdag kan het zelfs nog wat warmer worden bij 29 of 30 graden. Het is uitermate zonnig, maar na de middag zijn enkele stapelwolken mogelijk.
Zondag komen er na de middag meer wolken opzetten en de kans op een bui wordt groter. Het wordt echter nog warm bij 27 graden.
Na het weekend krijgen we tijdelijk enkele dagen met regen of buien en iets lagere temperaturen. Halfweg de week wordt het echter droger en vooral opnieuw warmer met maxima die zomerse waarden bereiken. De zomer is nog niet helemaal voorbij! (Michel Nulens - Meteoservices)22392