Het weer: zomers intermezzo

Onder impuls van een uitloper van het hoog der Azoren volgt er een periode met stabiel, droog en zonnig weer. Het kwik kan hierbij flink de hoogte in gaan. In het weekend daalt de luchtdruk en kunnen depressies en storingen voor neerslag zorgen.
Vandaag was het flink zonnig in de ochtend. Nadien zijn er stapelwolken, maar het blijft droog. Het kwik kan oplopen tot gemiddeld 20 graden en er staat weinig wind.
Morgen is er veel zon en de wolken zijn beduidend in de minderheid. De maxima komen uit op 22 graden.
Donderdag wordt het zomers warm bij maxima rond 28 graden. De zon kan het weerbeeld domineren van de vroege ochtend tot de late avond, nauwelijks gehinderd door wolken.
Vrijdag wordt het nog wat warmer bij 29 graden. De zon domineert in de ochtend en voormiddag, maar later komt er meer bewolking opzetten. In de loop van de namiddag komen er onweersbuien vanuit het zuiden opzetten. Lokaal is er kans op hevig onweer.
Tijdens het weekend wordt het gevoelig koeler bij maxima rond 22 graden. Zaterdag is het vaak bewolkt met vooral in de ochtend kans op regen, nadien is het meestal droog. Een bui blijft echter mogelijk. Zondag kan er periodiek regen vallen, al zijn er ook droge perioden. Een donderslag is mogelijk. Na het weekend blijft het nog even wisselvallig met eerder lage temperaturen. (Michel Nulens - Meteoservices)16516