Het weer: Zomer!

De luchtdruk stijgt dankzij een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren. Regenzones worden geblokkeerd en de zon krijgt meer ruimte. Daarbij wordt er ook warme lucht aangevoerd. Het kwik klimt naar zomerse en later zelfs tropische waarden. De zomer is in aantocht, al wordt het wel vanaf volgend weekend onweerachtig.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de ochtend is er kans op mist, maar nadien komt de zon tevoorschijn. Vooral na de middag is er steeds meer zon. Het wordt warm bij maxima rond 25 of 26 graden.
Donderdag is het stralend zonnig weer van de vroege ochtend tot de late avond. Het wordt erg warm bij maxima in de buurt van 30 graden. Er is bovendien nauwelijks wind.
Vrijdag is er flink wat zon in de voormiddag. Na de middag komt er meer bewolking bewolking opzetten, maar het blijft droog. Het wordt drukkend warm bij 32 graden.
Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Af en toe valt er een bui, lokaal met onweer. Er zijn echter ook lange droge perioden met wat zonneschijn. In de namiddag en avond komen er stevige onweersbuien opzetten vanuit het zuidwesten. Maxima rond 33 graden.
Zondag domineren wolken het weerbeeld en verspreid vallen er buien, soms intens met onweer, hagel en overvloedige neerslag. De maxima liggen rond 25 graden.
Na het weekend behouden we zomerse temperaturen bij gemiddeld 24 of 25 graden. Aanvankelijk is er nog kans op een bui, maar nadien blijft het meestal droog en is er ook ruimte voor de zon. (Michel Nulens - Meteoservices)16600