Het weer: zachter in het weekend

Koele maritiem polaire lucht stroomt over onze streken en houdt het kwik aan de lage kant. Bovendien is de lucht gestoord en zijn de neerslagkansen vrij hoog. In het weekend wordt het zachter, maar de kans op regen blijft hoog.
Morgen zijn er brede opklaringen in de ochtend. De wolken nemen echter gestaag toe en in de loop van de latere namiddag komen er enkele buien vanuit het zuidwesten opzetten. Vooral in de avond zijn er geregeld buien. De maxima liggen rond 14 graden.
Donderdag is het meestal droog in de voormiddag met opklaringen. Na de middag volgen er buien en een donderslag is mogelijk. De maxima liggen rond 14 graden.
Vrijdag lijkt het de hele dag droog te blijven. Er zijn wel talrijke wolken, die vooral na de middag erg dominant kunnen zijn. Het kwik bereikt 15 graden.
Zaterdag wordt het zachter bij 17 graden, maar in de latere namiddag gaat het regenen.
Zondag is het regenachtig, maar wel zacht bij 18 graden en ook maandag houdt het zachte weer aan. Na het weekend blijven de temperaturen relatief hoog, maar ook de neerslagkansen zijn uitgesproken. (Michel Nulens – Meteoservices) 21271