Het weer: zacht maar licht wisselvallig

Een actieve depressie heeft post gevat over de Britse Eilanden en schuift de volgende dagen via de Noordzee naar Scandinavië. In een vochtige maritieme zuidwestelijke luchtstroming wordt hierbij onstabiele lucht aangevoerd met kans op enkele buien. Na het weekend neemt de buienkans tijdelijk af.
Morgen verloopt de ochtend overwegend droog, maar tegen de middag neemt de bewolking toe en volgen er enkele buien. Tussendoor zijn er evenwel ook droge perioden. Tegen de avond blijft het geheel droog. Maxima rond 23 graden en een matige zuidwestenwind.
Zondag komt een storing vanuit het zuiden dicht bij onze streken. In principe krijgen we wel af te rekenen met de bewolking, maar zou de neerslag net buiten onze streken blijven. Misschien toch maar de paraplu niet te ver wegleggen. Maxima rond 24 graden.
Maandag wordt het flink zonnig en het blijft droog. Bij deze tijdelijk weersverbetering kan het kwik oplopen tot 24 of 25 graden.
Dinsdag is het een groot deel van de dag droog. De zon maakt echter in de namiddag plaats voor toenemende wolken en op het einde van de namiddag gaat het regenen. Er is kans op onweer. Het is warm bij 24 of 25 graden.
Woensdag zorgt een storing voor regen in de ochtend. Later op de dag wordt het droog en komen er opklaringen opzetten vanuit het noorden. Het wordt wat koeler bij 22 graden.
Donderdag volgt er een droog intermezzo en er is ook flink wat zon. Het kwik komt daarbij een graadje hoger uit.
Vrijdag is het eerst zonnig, maar later domineren stapelwolken met na de middag een steeds grotere kans op een onweerachtige bui.
Tijdens het weekend brengt een storing regen met zich mee. Het ziet er zelfs naar uit dat er behoorlijk wat regen kan vallen. Het is wel relatief zacht.(Michel Nulens - Meteoservices)
8043