Het weer: wisselvallig, gevoelig warmer

Onstabiele en gestoorde luchtstromingen blijven weerbepalend over onze streken. De neerslagkansen zijn de volgende dagen hoog, maar na het weekend volgen enkele droge dagen en het kwik gaat de hoogte in.
Morgen is het zwaar bewolkt in de ochtend en mistig. Nadien zijn er enkele opklaringen, wat breder in de namiddag. In de late namiddag en avond is er kans op een plaatselijk onweersbui, soms hevig. Maxima rond 23 graden.
Zondag trekt een storing over onze streken met perioden van regen en buien. Vooral na de middag is de kans op onweer groot. Lokaal zijn hevige onweersbuien mogelijk. Maxima rond 21 graden.
Maandag zijn er opklaringen en op een enkele plaatselijke bui na, blijft het overwegend droog. Het kwik klimt tot 23 graden.
Dinsdag is het meestal zwaar bewolkt, maar het blijft droog. In de ochtend is er tijdelijk wel meer zon. maxima liggen rond 24 graden.
Woensdag en donderdag wordt het warmer bij 28 graden. Het is droog, maar vanaf donderdagavond is er kans op onweer. Ook de dagen nadien blijft het erg warm, maar de onweersdreiging is steeds aanwezig. (Michel Nulens - Meteoservices)16578