Het weer: wisselvallig en winderig

De volgende uren komt er stilaan een zonale luchtstroming op gang. Dat houdt in dat er vanuit het westen tot het zuidwesten zachtere lucht komt opzetten. Deze lucht is echter gestoord waarbij er ook regen op het programma staat. De volgende dagen verlopen relatief zacht, maar winderig en er valt van tijd tot tijd regen.
Vandaag is het somber na de middag en er kan af en toe een flinterdun sneeuwvlokje vallen. Later komt er wat regen opzetten. Bij maxima rond het vriespunt wordt het echter opletten voor ijzelvorming !
Morgen kan er nevel in de ochtend voorkomen. Nadien zijn er opklaringen en bij een matige zuidwestenwind wordt zachtere lucht aangevoerd. Het kwik kan oplopen tot 5 graden. Tegen de avond neemt de bewolking toe.
Donderdag is het zwaar bewolkt tot betrokken met lichte regen. Later op de dag klaart het op vanuit het westen. Het is winderig, maar wel vrij zacht bij 8 graden.
Vrijdag neemt de bewolking al vlug toe en later volgt er periodiek lichte regen. Het kwik bereikt een graad of 9, maar er staat flink wat wind en er zijn windstoten mogelijk tot 80 km/u.
Zaterdag wordt 12 jaar mogelijk en het is meestal droog met ook enkele opklaringen. Er staat echter veel wind.
Zondag maken perioden van lichte regen stilaan plaats voor overwegend droog weer met ook enkele opklaringen. De maxima liggen rond 10 graden en de zuidwestenwind is matig.
Maandag is het droog tot de avond met opklaringen. Maxima rond 9 graden.
Dinsdag (08/02) zorgt een storing voor regen in de ochtend. Nadien wordt het droger en het kwik kan oplopen tot 8 graden.
De volgende dagen houdt het wisselvallig en vrij winderige weer aan. Het is wel relatief zacht bij maxima tussen 8 en 10 graden en ook tijdens de nachten blijven de temperaturen positief.(Michel Nulens - Meteoservices)
6822