Het weer: wisselvallig!

Storingen en buienlijnen worden afgewisseld door opklaringsgebieden of met andere woorden het is wisselvallig, maar wel relatief zacht voor de tijd van het jaar. Halfweg volgende week lijkt een hogedrukgebied de atmosfeer te stabiliseren, maar dat wordt nog even afwachten.
Vandaag komen er nog in de voormiddag buien voor. Na de middag nemen de buien in aantal af en is er wat meer ruimte voor de zon. Het is vrij winderig met rukwinden tijdens de buien rond 60 km/u. De maxima liggen rond 7 graden.
Morgen zorgt een storing voor veel wolken en perioden met regen. Pas na de middag wordt het stilaan droger. Maxima rond 6 graden. In de ochtend is er kans op lichte vorst.
Donderdag bereikt een storing onze streken tegen de avond. Vooral voor de middag is er veel zon, na de middag nemen de wolken gestaag toe en tegen de avond gaat het regenen. Na een koude ochtend met lichte vorst wordt het vrij zacht bij 8 graden.
Vrijdag is het rustig en overwegend droog met zelfs behoorlijk wat zon. Het kwik bereikt hierbij 8 graden. Na de middag zijn er meer stapelwolken en een enkele regenbui is niet geheel uitgesloten.
Zaterdag lijkt het droog te blijven tot de avond, maar zondag wordt er regen verwacht. Na het weekend is het eerst nog wisselvallig met regen of buien, maar halfweg de werkweek lijkt het droog te blijven en het wordt nog een stukje zachter bij maxima rond 10 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)19635