Het weer: wisselvallig

Een storing schuift over onze streken met veel wolken en af en toe wat lichte neerslag. Nadien volgt er tijdelijk droog en warm weer. Tijdens het weekend wordt het echter wisselvallig met enkele regenbuien en maxima die wat lager uitkomen. Na het weekend lijkt een hogedrukgebied op te bouwen naar onze streken met vanaf halfweg volgende week een erg gunstige tendens.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid tijdens de ochtend, maar het is overwegend droog. Na de middag zijn er meer opklaringen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait matig uit het noorden tot het noordwesten.
Morgen kan er wat nevel voorkomen in de ochtend of hier en daar zijn er mistbanken. Dit ochtendgrijs wordt al vlug opgeruimd en maakt plaats voor flink wat zon. Vanuit het westen neemt de bewolking echter gestaag toe en na de middag komt er wat lichte regen of motregen opzetten. De maxima liggen rond 21 graden en er staat een matige wind uit het zuidwesten. Daarbij kunnen er windstoten voorkomen tot 50 km/u.
Vrijdag is het droog en de zon domineert vaak. Er zijn ook wel enkele wolken. Het wordt aangenaam warm bij maxima rond 24 of 25 graden en een zwak briesje uit het zuiden tot het zuidwesten.
Zaterdag komt een storing opzetten. Na een droge ochtend kunnen er af en toe enkele buien vallen. Daarbij zijn de wolken dominant aanwezig in het weerbeeld. De maxima liggen rond 24 graden.
Zondag wisselen brede opklaringen af met stapelwolken. Lokaal vallen er enkele buien, soms wat steviger. Er zijn echter ook lange droge perioden. De maxima liggen rond 21 graden.
Na het weekend zijn de neerslagkansen eerder beperkt, maar domineren wolken vaak. Vanaf halfweg de week is er meer zon en wordt het wat warmer. (Michel Nulens - Meteoservices)40258