Het weer: wisselvallig!

Het gaat geweldig vlug op de weerkaarten, nauwelijks heeft een storing onze regio verlaten of een volgende meldt zich aan. Dit gaat gepaard met een strak windveld en soms stevige windstoten. Tussen de storingen in is er even een adempauze en luwt de wind, maar dit is meestal van korte duur.
Vandaag is het tussen 2 storingen in even wat rustiger met tijdelijk minder wind en droger weer. De bewolking is echter hardnekkig en er komen nauwelijks opklaringen voor. De maxima liggen rond 9 of 10 graden.
Morgen komen we in koudere lucht terecht en het kwik stagneert op 6 graden. Het is wisselend bewolkt en meestal droog. Later kan er een bui tot ontwikkeling komen, maar er is ook ruimte voor wat zon. Er staat een strakke noordwestelijke wind.
Dinsdag zijn er opklaringen, maar ook bewolkte perioden. In de loop van de dag komen er buien opzetten, die mogelijk een winters karakter hebben en vergezeld worden van korrelhagel. Er staat een matige wind en de maxima liggen rond 6 graden.
Woensdag zorgt een storing voor betrokken weer met enige tijd regen. Later zijn er droge perioden, maar die worden afgewisseld door buien. De matige wind kiest voor het zuidwesten en het wordt iets zachter bij 9 graden.
Donderdag is het even wat rustiger met minder wind en tijdelijk droger weer met opklaringen. Tegen de avond gaat het echter opnieuw regenen en de wind wakkert aan. Maxima rond 11 graden.
Vrijdag is er minder wind en het is enige tijd droog. Zaterdag komt er echter opnieuw regen opzetten en ook op zondag brengt een storing wat regen in de namiddag. Na het weekend blijven de neerslagkansen hoog, maar de wind is minder krachtig. (Michel Nulens - Meteoservices)9222