Het weer: winterse buien

Een depressie schuift tijdens het weekend, vanuit het noorden, over onze streken en de daarmee gepaard gaande storingen zorgen voor neerslag. Deze neerslag heeft een winters karakter. Na het weekend wordt het een fractie zachter, maar tegen het volgende weekend wordt het opnieuw kouder met algemene vorst en maxima amper boven het vriespunt.
Morgen wordt het niet warmer dan 4 graden. Nevel en mist maken plaats voor opklaringen. Het blijft overwegend droog tot de avond. De bewolking neemt echter gestaag toe en het is vooral tijdens de nacht dat er winterse neerslag kan vallen. Dat kan regen en sneeuw zijn of tijdelijk zelfs sneeuw.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen enkele winterse buien, dat zijn buien van korrelhagel, regen en sneeuw of tijdelijk sneeuw. Overdag kunnen het ook gewone regenbuien worden. Er zijn echter ook langere droge perioden. De maxima liggen rond 4 graden.
Maandag is het eerst droog en er zijn opklaringen. Vanuit het westen komt een storing opzetten met toenemende wolken en later in de namiddag volgt er ook regen. Eerst kunnen er enkele sneeuwvlokken vallen, alvorens die overgaan in regen. Het kwik bereikt 4 graden.
Dinsdag bevinden we ons in wat zachtere lucht en kan het kwik oplopen tot 6 graden. Er vallen enkele regenbuien, maar er zijn ook droge perioden met enkele opklaringen. Het is behoorlijk winderig.
Woensdag houdt het wisselvallige weer aan en het wordt een fractie kouder bij maxima rond 5 graden. De buien krijgen in de loop van de dag opnieuw een winters karakter.
Het einde van de week verloopt nog wat kouder bij maxima op vrijdag rond 3 graden. Er zijn bovendien nog buien mogelijk, die dan vergezeld worden van regen en sneeuw gemengd en soms sneeuw. Vrijdag kan er enige tijd sneeuw vallen, die echter overgaat in regen. Een sneeuwtapijt wordt voorlopig niet verwacht. (Michel Nulens - Meteoservices)11966