Het weer: winters!

Langs de westelijke flank van een depressie met kern over Denemarken wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken getransporteerd. Hierbij ontstaan gemakkelijk buien, die ook een winters karakter hebben. Bovendien komt het kwik lager uit en neemt de kans op nachtvorst toe.
Morgen is het betrokken met eerst regen en sneeuw of tijdelijk zelfs smeltende sneeuw. Later wordt het droog en na de middag is er ruimte voor de zon. Maxima rond 5 graden en een gure wind.
Donderdag domineren wolken en verspreid vallen er winterse buien. Dat zijn buien van regen en sneeuw of smeltende sneeuw, maar in de ochtend en avond kunnen dat sneeuwbuien worden. Maxima rond 5 graden.
Vrijdag wisselen opklaringen af en toe af met een lokale winterse bui of een sneeuwbui. Veel neerslag wordt er echter niet verwacht. Maxima rond 4 graden.
Zaterdag is het meestal droog en er zijn enkele opklaringen. Na een nacht met algemene vorst klimt het kwik tot 3 graden. Er is weinig wind.
Zondag zijn er talrijke wolken, maar de kans op neerslag is eerder klein. Af en toe is er een opklaring en de maxima komen uit op 2 graden. In de ochtend vriest het algemeen. Na het weekend houdt het koude weer nog even aan met nachtvorst en overdag maxima van slechts enkele graden boven het vriespunt. Later op de week neemt de kans op een sneeuwbui toe. (Michel Nulens - Meteoservices)
12438