Het weer: winter in zicht

Depressies en storingen bepalen het weer tijdens het weekend en volgende week. Hierbij staat geregeld regen en wind op het programma. Op het einde van de week stroomt kouder lucht over onze streken en de eerste tekenen van de winter worden stilaan zichtbaar.
Vandaag is het zwaar bewolkt en vanuit het westen wordt het stilaan betrokken. Daarbij gaat het regenen. Bij momenten kan er intense regen vallen en het wordt pas laat in de avond droger. Maxima rond 9 graden en tijdelijk winderig.
Morgen domineren wolken het weerbeeld. Van tijd tot tijd valt er lichte regen of motregen, evenwel afgewisseld door droge perioden. In de avond blijft het meestal droog. Maxima rond 10 graden.
Zondag verlaat regen in de ochtend stilaan onze regio. Het wordt nadien droger met vooral na de middag ook enkele opklaringen. Het kwik bereikt 12 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Vanuit het zuiden komt echter een storing opzetten en gaat het regenen. De maxima liggen rond 10 graden.
Dinsdag is het meestal zwaar bewolkt en af en toe valt er een bui of wat regen. Vaak is het echter droog bij 10 graden.
Tijdens de tweede helft van de week houdt het wisselvallige weer met hoge neerslagkansen aan. Het kwik gaat wel stelselmatig achteruit en komt vrijdag nog maar enkele graden boven het vriespunt uit. Vanaf het weekend mogen we dan ook nachtvorst verwacht en mogelijk kan er na het weekend ook winterse neerslag voorkomen. ('Michel Nulens - Meteoservices)11906