Het weer: warme periode!

Aan de zuidelijke flank van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen wordt in een noordoostelijke warme, maar onstabiele landlucht aangevoerd over onze streken. De zon is van de partij en het kwik bereikt hoge waarden, maar het is onweerachtig.
Morgen domineert de zon het weerbeeld in de ochtend. Na de middag zijn er enkele stapelwolken en het is niet geheel uitgesloten dat er lokaal een warmte-onweer tot ontwikkeling komt. Maxima rond 28 of 29 graden.  
Donderdag wordt het zonnig en erg warm bij maxima rond 28 graden. Er bestaat in de avond een kleine kans op een warmte-onweer.  
Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Reeds voor de middag kan er een onweerachtige bui tot stand komen. Na de middag wordt de buienkans groter. Er zijn dan ook hier en daar enkele hevige onweersbuien mogelijk. Maxima rond 26 graden.
Zaterdag vallen er geregeld een aantal buien, maar tussendoor is er ook wat zon. Er is kans op onweer en hagel. De maxima liggen rond 26 graden.  
Zondag is het meestal droog in de voormiddag, maar na de middag is er kans op onweer. Maxima rond 26 graden.
Na het weekend trekt een storing doorheen onze regio met regen en kans op onweer. Vanaf woensdag wordt het droger en is er opnieuw meer zon. Het kwik komt dan wel iets lager uit bij 24 graden. Op het einde van de week wordt het terug warmer, maar ook onweerachtig. (Michel Nulens - Meteoservices)16649