Het weer: verbetering!

Een hogeluchtdrukgebied ontfermt zich de volgende dagen over onze streken. We worden even verlost van de nattigheid en er is meer zon. Uiteraard heeft dit ook invloed op de temperaturen, die de volgende dagen gestaag de hoogte in gaan. In het weekend wordt het wat onzeker en kan er mogelijk opnieuw neerslag vallen.
Morgen is er kans op wat nevel of mist in de ochtend, maar er zijn ook opklaringen. Na de middag komen er enkele plaatselijke buien opzetten, al zijn er tussendoor ook langere droge perioden. Maxima rond 14 graden.
Donderdag drukt het hogeluchtdrukgebied zijn stempel op het weer. Het is droog en de zon domineert. De maxima komen uit op gemiddeld 16 graden en er staat niet al te veel wind.
Vrijdag is het zonnig en droog bij weinig wolken. Het wordt aangenaam warm bij maxima rond 19 of 20 graden.
Het weekend verloopt behoorlijk warm bij maxima die tot net boven 20 graden uitkomen. De zon krijgt echter concurrentie van wolkenvelden en op zondag nemen de neerslagkansen toe. Na het weekend lijken buien hun weg tot onze regio te vinden, maar het blijft vrij zacht. (Michel Nulens - Meteoservices)16062