Het weer: veel zon

Anticyclonale condities domineren aanhoudend tot het einde van de week. In het weekend schuift een storing over onze streken met voornamelijk wolkenvelden en het wordt kouder. De zon laat het dan afweten. Na het weekend nemen de regenkansen stilaan toe.
Vandaag wordt een uitermate zonnige dag met nauwelijks wolken. Na een koude start met grondvorst en nevel, klimt het kwik tot gemiddeld 17 graden. Er is weinig wind.
Morgen is het zonnig en aangenaam. De maxima komen uit op 18 graden, maar in de ochtend is het wel koud en het vriest licht.
Vrijdag is het eerst zonnig, maar later komen er enkele wolken opzetten. Het kwik komt wat lager uit bij 14 graden.
Zaterdag is het zwaar bewolkt tot betrokken. Een lokaal drupje motregen is niet geheel uitgesloten, maar meestal is het droog. De maxima liggen rond 11 graden bij een matige wind.
Zondag wordt een sombere dag met veel wolken en vrijwel geen zon. Een drupje regen is niet geheel uitgesloten. De maxima liggen rond 13 graden en er staat een matige wind.
Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld wolken en maxima rond 12 graden. Er kan af en toe wat regen vallen. Vanaf halfweg de week schuiven actieve storingen over onze streken en wordt er meer regen verwacht. (Michel Nulens - Meteoservices)15520