Het weer: tijdelijk kouder

Vandaag zijn er flinke zonnig perioden, afgewisseld met enkele wolkenvelden. Het blijft droog en het kwik klimt tot 25 of 26 graden. In de nacht gaat het regenen.
Morgen schuift koudere lucht over onze streken en het kwik blijft steken op 22 graden. Er staat behoorlijk wat wind en er vallen een aantal buien. Tussendoor is er ook wat zon. Na de middag is er kans op onweer.
Vrijdag staan er opnieuw buien op het programma bij een wisselende bewolking. De luchtdruk stijgt in de loop van de dag, waardoor de buien in de namiddag stilaan uit het weerbeeld verdwijnen. Maxima rond 17 graden.
Zaterdag is het fris bij 18 graden. De zon maakt plaats voor toenemende wolken en na de middag wordt het uiteindelijk zwaar bewolkt. Het blijft echter overwegend droog.
Zondag is het bewolkt, maar overwegend droog. In de late namiddag volgen er wat meer opklaringen. Het kwik klimt tot 21 graden.
Na het weekend domineert een hogedrukgebied het weer. De zon is geregeld aanwezig in het weerbeeld en de maxima komen uit op waarden tussen 23 en 25 graden. Het blijft de hele week droog, al kan er bij momenten wel wat meer bewolking zijn. (Michel Nulens - Meteoservices)11263