Het weer: 't wordt opnieuw kouder

Het weer: 't wordt opnieuw kouder

Depressies en storingen bepalen het weer tijdens het weekend. Daarbij wordt relatief zachte lucht aangevoerd uit het zuidwesten. Na het weekend komt onze regio stilaan onder de invloed van een krachtig hogedrukgebied over de Scandinavische landen. Vanaf de tweede helft van volgende week wordt het droger, maar ook gevoelig kouder.
Vandaag neemt de bewolking gestaag toe vanuit het zuidwesten en tegen de middag volgt er regen. De namiddag verloopt vervolgens regenachtig. De maxima liggen rond 8 graden en er staat een matige wind.
Morgen is het regenachtig in de ochtend. Nadien wordt het tijdelijk droger en zijn er enkele opklaringen. Later in de namiddag komt er echter opnieuw wat regen opzetten. De maxima liggen rond 9 graden.
Maandag is er wat regen mogelijk in de vroege ochtend. Het wordt echter al vlug droog en de rest van de dag blijft het droog. Er zijn wel talrijke wolkenvelden. Maxima rond 8 graden.
Dinsdag komt er tegen de middag regen vanuit het westen opzetten. De namiddag verloopt daarbij regenachtig bij maxima rond 7 graden.
Vanaf woensdag blijft het droog en er is ook ruimte voor de zon. Het kwik komt echter gevoelig lager uit bij maxima rond 4 graden en tijdens de nacht gaat het vriezen. Het koude, maar zonnige weer houdt alvast tijdens het volgende weekend aan. (Michel Nulens - Meteoservices)30184