Het weer: rustig, zonnig en droog

Een krachtig hogedrukgebied nestelt zich over onze streken en brengt voor een langere tijd rustig, zonnig en droog weer met zich mee. Eerst wordt er echter koude landlucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor de temperaturen beperkt blijven en er kans is op nachtvorst.
Morgen zijn er wolkenvelden in de ochtend, maar die maken al vlug plaats voor de zon. Na de middag wordt het stilaan helder. Maxima rond 10 of 11 graden.
Zondag zijn er zonnige perioden, al komen er af en toe ook wat meer wolken voor. Het blijft droog en de maxima liggen rond 12 graden.
Maandag kunnen hoge wolkenvelden de zon tijdelijk sluieren, maar een groot deel van de dag is het stralend zonnig weer. Het kwik klimt tot 12 graden.
Dinsdag is de zon opnieuw van de partij en komen er weinig wolken voor. Het wordt vrij aangenaam bij maxima rond 14 graden.
De volgende dagen geven aanhoudend uitzicht op rustig, zonnig en droog weer. Waarschijnlijk kan dit weerbeeld tot na het weekend aanhouden. Het kwik kan overdag stilaan wat hoger uitkomen, maar tijdens de nacht kan het nog steeds aan de grond vriezen of zelfs vriezen. (Michel Nulens - Meteoservices)
7131