Het weer: rukwinden!

Het weer: rukwinden!

Met een strakke westelijke hoogtestroming worden storingen in snel tempo naar onze streken gestuurd. Het is erg wisselvallig en bovendien staat er flink wat wind. Ook tijdens het weekend houdt het erg wisselvallige weer aan met regen en wind.
Morgen schuift een storing over onze streken met veel bewolking en enige tijd regen. Na de middag verlaat de storing onze regio en wordt het vanuit het westen droger met soms brede opklaringen. Later in de namiddag en vooral in de avond worden deze opklaringen afgewisseld door buien. De maxima liggen rond 10 graden en er staat veel wind met rukwinden tot 80 km/u.
Vrijdag schuift koudere lucht over onze streken bij maxima van een graad of 7. Het is wisselend bewolkt met een aantal buien, soms vergezeld van hagel en in de Ardennen van sneeuw. Matige wind.
Zaterdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en vooral na de middag komt er regen opzetten. Het wordt terug wat zachter bij 9 graden en het is vrij winderig bij een matige zuidwestenwind.
Zondag domineren wolken het weerbeeld. Op een lokaal drupje motregen na, is het wel overwegend droog en het kwik kan gemiddeld 12 graden bereiken. Er staat een matige zuidwestenwind.
Na het weekend houdt het wisselvallige, maar relatief zachte weer aan. De neerslagkansen blijven erg hoog en de maxima liggen meestal rond 10 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)30374