Het weer: regen in het weekend

Het weer: regen in het weekend

In een strakke westelijke luchtstroming worden de volgende dagen depressies en storingen aangevoerd. De temperatuur komt lager uit en de neerslagkansen nemen toe. Op het einde van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw met een weersverbetering.
Vandaag domineren wolkenvelden, maar het is overwegend droog en af en toe is er ruimte voor de zon. Het is gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 11 graden en er staat een matige wind.
Morgen komt een actieve storing over ons land te liggen met perioden van soms intense regen. Tussendoor zijn er wat drogere momenten, maar de regen valt bij de regelmaat van de klok. De maxima liggen rond 13 graden en er staat een strakke wind.
Zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken met af en toe een drup regen. Naarmate de dag vordert overheerst het droge weer. Opklaringen komen er echter nauwelijks of niet voor. Het kwik bereikt 13 graden.
Maandag wordt een bewolkte dag. Een regendruppel is mogelijk, maar meestal blijft het droog. Er staat een matige zuidwestenwind en de maxima liggen rond 14 graden.
Dinsdag sluieren hoge wolkenvelden de hemel. De zon kan er wel doorheen schijnen, maar is niet overtuigend. Het blijft overwegend droog en het kwik bereikt 13 graden.
De volgende dagen zijn de neerslagkansen eerder laag. Er is meer ruimte voor de zon en vooral in het weekend wordt de zon dominant. De maxima liggen meestal rond 13 of 14 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)31609