Het weer: prachtig lenteweer!

Drukstijgingen en een zuidoostenwind dwingen het kwik de volgende dagen de hoogte in. Er volgen enkele prachtige lentedagen met hoge maxima en veel zon. Storingen komen soms wat dichter in de buurt en zorgen voor wat wolkenvelden, maar de neerslagkansen blijven erg laag. Het zonnige en warme weer zou een volledige week kunnen aanhouden.
Morgen wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme lucht aangevoerd. De zon kan hierbij domineren en de wolken zijn beduidend in de minderheid. Het kwik klimt richting 20 graden.
Zondag straalt de zon van de vroege ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt. Er zijn hoge wolkenvelden, maar de zon kan daar doorheen schijnen en duwt het kwik richting 23 graden. In de ochtend is het wel koud bij 2 graden.
Maandag is er opnieuw erg veel zon en het wordt warm bij maxima rond 23 of 24 graden. Er staat een zwak briesje uit het oosten.
Dinsdag komt er na de middag wat meer bewolking voor, maar de zon kan aanhoudend domineren. Het wordt een prachtige lentedag bij maxima rond 22 graden.
Woensdag zijn er flinke zonnige perioden, af en toe afgewisseld door wolkenvelden. Het blijft droog en bij maxima rond 23 graden is het warm voor de tijd van het jaar.
Alvast tot het einde van de week houdt het zonnige en warme weer aan met maxima in de buurt van 20 graden. Naarmate de week vordert is er wel wat meer bewolking, maar het blijft droog. In het weekend lijken de neerslagkansen wel toe te nemen. (Michel Nulens - Meteoservices) 15672