Het weer: Pasen in het water

Het weer: Pasen in het water

Een actieve storing zet koers naar onze streken en bepaalt het weer op Pasen. De dagen nadien blijft het wisselvallig en winderig met geregeld buien of regen. Eerst volgt er echter een lentedag.
Vandaag is het lenteweer met veel zon en maxima rond 15 graden. Er komen ook wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te fel.
Morgen trekt een storing over onze streken met geruime tijd regen. Nadien wordt het droger, maar later volgen er ook enkele buien. Het kwik bereikt 13 graden en er staat een matige wind.
Maandag komt een volgende storing opzetten met vooral na de middag flink wat regen. Voor de middag zijn er ook droge perioden. Het gaat flink waaien met rukwinden tot 70 km/u en de maxima liggen rond 12 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op tijd en stond valt er een regenbui. Het is vrij winderig bij maxima rond 12 graden.
De volgende dagen verlopen nog steeds wisselvallig met regen of buien. Het kwik haalt hierbij meestal een graad of 12. Op het einde van de week wordt het echter droger en in het weekend wordt het ook warmer bij maxima richting 17 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)24754