Het weer: opnieuw warmer!

De shoolgaande jeugd zal het graag horen, maar de weerkaarten voorzien voor na het weekend vrij aangenaam nazomerweer. Er komen tijdelijk wel enkele storingen voor, maar veel neerslag wordt er niet op verwacht. Dit weekend kondigt de verbetering zich al aan met meer zon en geleidelijk aan oplopende temperaturen.
Morgen zijn er zonnige perioden, maar ook wel enkele wolkenvelden. Het blijft in ieder geval droog en het kwik kan oplopen tot 19 of 20 graden. In de ochtend is het wel koud met minima van 7 tot 9 graden en er is kans op nevel.
Zondag na het opruimen van ochtendnevel zijn er opklaringen. Er komen bij momenten ook zwaar bewolkte perioden voor, maar de nadruk ligt op overwegend droog weer. Vooral na de middag is er wat meer zon. Het wordt wat zachter bij 22 graden.
Maandag is er tijdelijk veel bewolking, maar de kans op neerslag is klein. Na de middag komen er bredere opklaringen voor vanuit het noorden. Het kwik bereikt 23 graden.
Dinsdag is het flink zonnig en de maxima gaan richting 24 graden. In de namiddag en avond komen er meer wolken opzetten.
Woensdag zorgt een storing voor bewolkt en mistig weer in de ochtend. Er is daarbij kans op wat lichte regen of motregen.
Later op de dag zijn er enkele opklaringen bij maxima rond 20 graden. Het einde van de week kondigt zich vrij zonnig aan bij maxima rond 20 graden. In de ochtend is er wel kans op mist. Het weekend belooft warmer en zonniger te worden en ook na het weekend lijkt de zon nog onze bondgenoot te blijven (Michel Nulens - Meteoservices)11280