Het weer: natte maar zachte meerdaagse

Het gaat erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan vanuit het westen. Drijvende motor is een omvangrijke depressie over de Britse Eilanden, die in een vlug tempo regenzones naar onze streken stuurt. Wellicht zullen de tijdstippen van regen en buien de volgende dagen nog wel veranderen, maar het staat buiten kijf dat we geregeld neerslag mogen verwachten. Het blijft wel aanhoudend zacht.
Vandaag wordt het vanuit het zuiden zwaar bewolkt. Op een lokaal drupje motregen na, blijft het echter overwegend droog. Tegen de avond volgen er meer opklaringen. De maxima liggen rond 11 graden. Zwakke zuidwestenwind.
Morgen schuift een regenzone van west naar oost doorheen het land. In de ochtend regent het aan de kust, tegen de middag ook in het oosten. Na de middag volgen er opklaringen vanuit het westen, maar die worden afgewisseld door buien. Maxima rond 8 graden en een matige zuidwestenwind.
Donderdag staat er regen op het programma. Vooral in de voormiddag zijn er perioden met soms intense regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het westen. Maxima rond 9 graden.
Vrijdag wordt het betrokken vanuit het westen met in de loop van de ochtend regen. De rest van de dag verloopt regenachtig. Het blijft wel zacht bij maxima rond gemiddeld 10 graden.
Zaterdag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook drogere perioden. Er wordt erg zachte lucht vanuit het zuiden aangevoerd bij maxima rond gemiddeld 15 graden.
Zondag zijn er opklaringen in de ochtend, maar een volgende storing meldt zich reeds in de loop van de voormiddag met regen. Het kwik bereikt gemiddeld 14 graden.
Na het weekend komt er weinig verandering in het weerbeeld. Zuidelijke luchtstromingen brengen zachte lucht met zich mee, waarbij de maxima hoog blijven bij gemiddeld 12 graden, maar het is aanhoudend ook wisselvallig met hoge neerslagkansen. Echter er zijn ook enkele dagen met zon in het verschiet. (Michel Nulens - Meteoservices)39296