Het weer: na het weekend 10 graden kouder

Hogedrukinvloeden kunnen nog tijdelijk het weerbeeld in onze regio bepalen. Na een storing op zondag stroomt gevoelig kouder lucht over onze streken en komen de maxima 10 graden lager uit. De neerslagkansen nemen bovendien toe.
Vandaag wordt een schitterende en vooral nog warme dag bij maxima rond 25 graden. De zon domineert, maar er zijn ook enkele wolken. In de vroege ochtend komt er lokaal wat mist voor.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend. Nadien schuiven er meer wolken over onze streken en plaatselijk is er kans op een onweersbui. Het wordt drukkend warm bij maxima rond 26 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt en bij momenten zwaar bewolkt. Het is meestal droog, maar het is een flink stuk kouder bij maxima rond 16 of 17 graden.
Dinsdag domineren wolkenvelden en het kwik komt niet hoger dan 17 graden. Op een drup regen na, is het wel meestal droog. Er staat een matige zuidwestenwind.
De volgende dagen liggen de temperaturen rond de normale waarden bij 15 of 16 graden. Vaak zijn er wolkenvelden, maar tussendoor is er ook wat zon. Af en toe vallen er enkele buien. (Michel Nulens - Meteoservices)39762