Het weer: matig zomerweer

Hoewel er een eerder wisselvallige periode op het programma staat met soms neerslag, valt het weerbeeld nog niet zo bijzonder tegen. We krijgen geregeld invloed van drukstijgingen, waardoor er ook enkele droge dagen op het programma staan. Bovendien haalt het kwik vrijwel iedere dag zomerse waarden.
Vandaag schuiven er in de ochtend buien over onze streken. Nadien wordt het enige tijd droog, met later ook wat zon. In de namiddag komen er opnieuw lokale buien opzetten en is er kans op onweer. Maxima rond 27 graden.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is meestal droog, enkel in de namiddag bestaat er een kleine kans op een enkele bui. De maxima liggen rond 24 graden.
Donderdag wordt een droge dag met veel zon, al zijn er ook enkele stapelwolken. Het kwik bereikt een zomerse 25 graden en er staat weinig wind.
Vrijdag is er flink wat zon en opnieuw zijn de neerslagkansen erg klein. Het wordt wat warmer bij 27 graden en de wind waait zwak uit een zuidelijke sector.
Tijdens het weekend blijven de temperaturen zomers bij 25 of 26 graden. De kans op enkele plaatselijke buien, eventueel met onweer, neemt echter toe. Na het weekend blijven de temperaturen relatief hoog, maar af en toe zijn er enkele buien. (Michel Nulens - Meteoservices)16686