Het weer: lenteweekend!

Anticyclonale condities domineren het weerbeeld tijdens het weekend. Na de doortocht van een zwakke storing wordt droge lucht aangevoerd en dankzij de zon worden uitermate hoge maxima bereikt. Ook na het weekend houdt het zonnige weer aan, maar de temperaturen komen wat lager uit en tijdens de nacht wordt het kouder met kans op nachtvorst.
Morgen verlaat een zwakke storing in de ochtend onze streken. Wolkenvelden maken vlug plaats voor stralend zonnig weer. Na de middag zijn er vrijwel geen wolken en de zon duwt het kwik richting 18 graden.
Zondag is het fris in de ochtend, maar de zon is aanwezig in het weerbeeld van de vroege ochtend tot de avond. Het wordt uitzonderlijk warm bij maxima rond 19 graden. Mogelijk kan 20 graden op de thermometer verschijnen.
Maandag is het opnieuw de zon die kan domineren. De wind kiest voor het noorden, waardoor de aangevoerde lucht een fractie koeler is. De maxima liggen rond 17 graden.
Dinsdag is het zonnig en er is weinig wind uit het noordoosten. De luchtmassa is opnieuw wat kouder bij maxima rond 12 graden.
De dagen nadien domineert de zon aanhoudend, maar het wordt kouder tijdens de nacht en er is kans op nachtvorst. Overdag klimt het kwik tot aangename waarden bij maxima rond 14 graden. Alvast tot het volgende weekend houdt het zonnige weer aan. (Michel Nulens - Meteoservices)15492