Het weer: lenteweekend!

Een kern van een hogeluchtdrukgebied schuift de volgende dagen over onze streken en vat dan post over het oosten van Europa. Aan de westelijke flank van dit hoog komt een zuidelijke luchtstroming tot stand over onze streken met de aanvoer van zachte lucht.
Morgen zijn er opklaringen in de ochtend en het is droog. Later komen er wat meer stapelwolken opzetten, maar de kans op een bui blijft klein. De zon is geregeld van de partij en de maxima komen uit op gemiddeld 13 graden.

Zaterdag komt de wind uit het zuidoosten en wordt er warmere lucht aangevoerd. Het kwik kan oplopen tot 17 graden. Hierbij is er veel zon en er komen slechts enkele stapelwolken voor.
Zondag kiest de wind voor het zuiden en het wordt nog wat warmer met een aangename 20 graden. De zon overheerst het weerbeeld, al zijn er ook enkele stapelwolken.
Maandag is er meer bewolking en in de ochtend is een enkele regenbui niet uitgesloten. De zon is echter ook van de partij en het blijft warm bij 20 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is overwegend droog en met maxima rond 20 graden is het vrij warm.
Na nog enkele dagen met hoge maxima, wordt het stilaan iets koeler bij maxima rond 14 graden. Er zijn dan ook meer wolken en de kans op enkele regenbuien neemt toe. (Michel Nulens - Meteoservices)24801