Het weer: koude nachten

Gestoorde lucht domineert onze streken met wisselvallig weer. Tijdens de nachten klaart het soms flink op, waarbij de temperatuur laag kan uitkomen. Op het einde van volgende week zorgen drukstijgingen voor droger weer met meer zon, maar de nachten zijn koud met kans op grondvorst.
Vandaag domineren wolken en er vallen enkele buien of er zijn perioden met regen. Tussendoor komen er evenwel langere droge perioden voor en in de loop van de namiddag nemen de neerslagkansen af. De maxima liggen rond 9 graden.
Morgen is het koud in de ochtend bij een graad of 2. Wolken domineren aanvankelijk, maar stilaan kan de zon doorbreken. Vooral na de middag is er flink wat zon. De maxima liggen rond 10 graden en de wind wakkert na de middag aan tot matig.
Maandag trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Later wisselen droge perioden af met opklaringen. Het kwik bereikt 10 graden en het is vrij winderig.
Dinsdag is het overwegend zwaar bewolkt, al kunnen hier en daar enkele opklaringen voorkomen. Verspreid vallen er buien en de maxima liggen rond 9 graden.
Woensdag is er nog wat neerslag mogelijk, maar nadien stijgt de luchtdruk en lijkt een droge periode aan te breken met overdag behoorlijk wat zon en maxima rond 13 of 14 graden. Tijdens de nachten koelt het echter flink af en is er kans op grondvorst. (Michel Nulens - Meteoservices)15445