Het weer: kans op hevig onweer

Morgen is de atmosfeer reeds onstabiel van in de ochtend. Hier en daar kan een enkele donderslag voorkomen, maar er zijn ook opklaringen. In de namiddag en avond wordt de onweersdreiging groter en is er kans op plaatselijk hevig onweer, met rukwinden, hagel en zware windstoten. Ook tijdens de nacht blijft deze onweerskans bestaan. Maxima rond 32 of 33 graden.
Donderdag vallen er in de ochtend lokaal buien. Nadien is het enige tijd droog met opklaringen, maar later in de namiddag en avond zorgt een actieve storing voor veel neerslag en er is kans op onweer. Maxima rond 26 graden.
Vrijdag staan opnieuw regen en buien op het programma met kans op onweer. De onweders lijken wel minder hevig te zijn. Maxima rond 21 graden.
Het weekend verloopt koel bij maxima rond 18 graden en nog steeds is de kans op buien en regen erg hoog. Ook maandag en dinsdag vallen er nog buien, maar nadien lijkt het droger te worden met meer zon en kan het kwik opnieuw tot boven 20 graden klimmen. (Michel Nulens - Meteoservices)13385