Het weer: kans op een hittegolf!

Onlangs hebben we in onze regio een hittegolf gehad en de kans is groot dat er een volgende komt. Dankzij zuidelijke luchtstromingen wordt warme lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op woensdagnacht, kan een hogedrukgebied ons weer domineren en blijft het zelfs geheel droog. Vooral in het weekend zijn tropische temperaturen mogelijk.
Vandaag is er flink wat zon, al zijn er ook een aantal stapelwolken. In de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en is er kans op een lokale onweerachtige bui. Vele plaatsen kunnen het echter droog houden. Het kwik bereikt 26 graden.
Morgen aan de voorzijde van een storing wordt warme lucht naar onze streken gestuwd. Hierbij kan het kwik 29 en mogelijk 30 graden bereiken. In de avond trekt een storing voorbij met enkele stevige onweersbuien, overgaand in regen.
Donderdag is het rustig, droog en warm zomerweer. Met flink wat zon kan het kwik oplopen tot 25 graden. Er zijn enkele stapelwolken aanwezig.
Vrijdag is de zon flink aanwezig in het weerbeeld. Er komt tijdelijk wel hoge bewolking opzetten, maar het blijft droog. Het wordt warm bij 28 graden.
Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en wolken zijn in de minderheid. Het kan zelfs helder weer zijn. De zon domineert en de maxima komen in de buurt van 30 graden uit. Voor de pukkelpopliefhebbers is het vooral uitkijken voor zonnebrand, hitteslag en uitdrogingsgevaar. Ook na het weekend ziet het er nog zomers uit. (Michel Nulensq - Meteoservices)11179