Het weer: hoge maxima

Het weer: hoge maxima

Met uitzonderlijke zachte temperaturen lijkt het of de winter wel voorbij is. Echter mogen we niet vergeten dat februari soms nog erg koud kan uitpakken. De volgende dagen blijft het erg zacht voor de tijd van het jaar met hoge maxima. Na de doortocht van een storing, is er daarbij ook ruimte voor de zon.
Vandaag kan het kwik klimmen tot 14 graden. Er staat echter een strakke wind uit het zuiden en wolken domineren het weerbeeld. Het blijft overwegend droog.
Morgen schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen. De maxima liggen rond 10 graden en er staat een matige wind.
Vrijdag brengt een uitloper van een hogedrukgebied droog weer met opklaringen. Er is ruimte voor de zon en met maxima rond 9 graden is het vrij aangenaam.
Het weekend verloopt droog met vooral op zaterdag geregeld zonneschijn. Op zondag domineren wolken vaak. De maxima liggen rond 8 of 9 graden. Na het weekend wordt het wisselvallig met regen of buien en het kwik presteert minder goed. (Michel Nulens - Meteoservices)38898