Het weer: hittegolf!

Een hogeluchtdrukgebied nestelt zich over het oosten van Europa en zorgt bij ons voor de transport van warme lucht vanuit het zuiden. De temperaturen worden tropisch en de zon domineert. Het warme zomerweer kan stand houden tot het weekend, waarbij de kans op een hittegolf erg groot is.
Vandaag domineert een stralende zon van de vroege ochtend tot de late avond en duwt het kwik richting 28 graden. Er staat een zwak briesje uit een zuidelijke sector. Morgen is het helder weer en er komen nauwelijks wolken voor. Met een stralende zon en een erg zwakke zuidelijke wind kan het kwik klimmen tot gemiddeld 31 graden.
Donderdag wordt het puffen. In de nacht is het nauwelijks afgekoeld en het zou wel eens de warmste dag van de week kunnen worden bij maxima rond 32 graden.
Vrijdag is opnieuw 30 graden mogelijk. De zon is de hele dag aanwezig, nauwelijks gehinderd door wolken. De wind blijft zwak, waardoor er vrijwel geen afkoeling is.
Zaterdag staan er opnieuw tropische temperaturen te wachten bij maxima rond 31 graden. De zon domineert de hemel en er zijn vrijwel geen wolken.
Zondag is er wat meer wind vanuit het zuiden en na de middag komen er enkele wolkenvelden opzetten vanuit het westen. Het is echter nog bijzonder warm bij maxima rond 28 graden.
Na het weekend kunnen storingen stilaan vanuit het westen over onze streken schuiven en lijkt er een einde te komen aan de hittegolf. Dit einde gaat gepaard met enkele stevige buien en kans op onweer. De temperaturen worden normaal voor de tijd van het jaar bij maxima tussen 20 en 22 graden en er staat wisselvallig weer op het programma met opklaringen en buien. (Michel Nulens - Meteoservices)28371