Het weer: het wordt warmer

Met een zuidelijke luchtstroming kan het kwik tijdens het weekend flink de hoogte ingaan. Storingen zijn echter dicht in de buurt, waarbij wolken domineren en het niet geheel droog blijft. Er staat dus nog regen op het programma, maar de temperatuur gaat gestaag omhoog.
Vandaag is het een groot deel van de dag droog, maar wolken domineren. Na de middag wordt het betrokken en later gaat het vanuit het westen regenen. Vooral in de avond en nacht wordt er flink wat regen verwacht. De maxima liggen rond 14 graden.
Morgen zijn er talrijke wolken, maar af en toe is er ook een opklaring. Lokaal valt er een bui, al is het vaak ook droog. De maxima liggen rond 16 graden.
Vrijdag is het meestal zwaar bewolkt, maar het blijft overwegend droog. De wind kiest voor het zuiden, waarbij warme lucht wordt aangevoerd. Het kwik klimt tot 18 graden.
Zaterdag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Het is meestal droog en het wordt warm voor de tijd van het jaar met 20 of 21 graden.
Zondag schuiven storingen over onze regio en de regenkansen nemen toe. Bovendien is er ook kans op onweer. Het is echter wel warm bij maxima rond 19 graden.
De volgende dagen nemen de neerslagkansen af en is het meestal droog met ook af en toe zon. Het kwik presteert bijzonder goed bij maxima rond 19 of 20 graden. Halfweg de week worden de neerslagkansen opnieuw erg groot en het kwik komt wat lager uit. (Michel Nulens - Meteoservices)14304