Het weer: het wordt minder zacht!

Zwakke storingen brengen veel wolken met zich mee en soms ook wat neerslag. Tussendoor klaart het echter op. Na een tijdelijk gunstige invloed van een hogedrukgebied met droog en zonnig weer, komt op het einde van volgende week een westcirculatie opzetten met wisselvallig en nat weer.
Vandaag domineren wolken het weer in de ochtend en soms kan er een drupje regen vallen. Later breekt de bewolking en na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 10 graden.

Morgen zijn er brede opklaringen in de ochtend. Daarbij is er een grote kans om de zonsverduistering te kunnen zien (tussen 9u30 en 11u48). Geleidelijk neemt echter de bewolking toe en na de middag wordt het stilaan zwaar bewolkt. Maxima rond 13 graden.
Zaterdag is het zwaar bewolkt tot betrokken met tijdelijk regen. Nadien wordt het droger, maar later in de namiddag kan er opnieuw wat regen vallen. Maxima rond 9 graden.
Zondag is het eerder fris bij 8 graden. Er is wel flink wat zon en vooral na de middag zijn er nauwelijks wolken. Er komt een schrale noordoostenwind te staan.
Maandag is het zonnig en droog. Na een koude start met lichte vorst, kan het kwik oplopen tot 12 graden. Bij weinig wind is het vrij aangenaam.
Dinsdag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken, gevolgd door lichte regen. Na de middag wordt het wisselend bewolkt en vallen er enkele buien. Maxima rond 12 graden.
Na een droge woensdag en donderdag, wordt het vanaf vrijdag erg wisselvallig met vrijwel iedere dag regen of buien. De maxima liggen dan meestal tussen 10 en 12 graden en er komt een matige zuidwestenwind te staan. (Michel Nulens - Meteoservices)19872