Het weer: het wordt kouder

Het weer: het wordt kouder

De aanvoer van lucht uit het noordwesten betekent gevoelig lagere maxima en een onstabiele luchtstroming. Bovendien is de lucht gestoord, waarbij de volgende dagen de neerslagkansen gestaag toenemen. Daarbij wakkert de wind aan en wordt het herfstgevoel aangescherpt.
Vandaag na nevel en mist in de ochtend is er ruimte voor de zon. Na de middag neemt de bewolking echter gestaag toe vanuit het noorden. Het blijft echter droog tot de avond en de maxima liggen rond 14 graden.
Morgen is het wisselend bewolkt met kans op een plaatselijke bui. Er zijn echter ook lange droge perioden en niet overal valt er een bui. Het wordt gevoelig kouder bij maxima rond 11 graden en er staat een matige wind.
Donderdag is het meestal droog bij 11 graden. Talrijke wolken wisselen echter af met enkele opklaringen en er staat een zwakke tot matige westelijke wind.
Vrijdag neemt de bewolking gestaag toe en tegen de avond kan er regen vallen. De maxima komen uit op een graad of 10 en de wind wakkert aan tot matig.
Tijdens het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe. Zaterdag kan er in de ochtend regen vallen. Nadien wisselen opklaringen en buien elkaar af bij 10 graden. Zondag wordt het wat kouder bij 8 graden en er vallen enkele plaatselijke buien. Ook de dagen nadien blijven de neerslagkansen vrij hoog en is het eerder koud bij maxima rond 8 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)29193