Het weer: het wordt kouder!

Het wordt tijdelijk wat rustiger op de weerkaarten. Een lichte stabilisatie van de atmosfeer zorgt ervoor dat de buien beperkt blijven en met een zuidwestelijke luchtstroming, bereikt het kwik normale waarden voor de tijd van het jaar. Nieuwe storingen bereiken onze streken echter en laten de helft van het weekend in het water vallen. Na het weekend is het wisselvallig en het kwik doet een stapje terug.
Vandaag wordt het vrij zonnig in de namiddag. Er zijn echter ook stapelwolken, die lokaal een bui kunnen lossen. Een donderslag is mogelijk. Maxima rond 23 graden.
Morgen wat nevel in de ochtend zijn er opklaringen. In de loop van de dag komen er enkele buien tot ontwikkeling. Tussendoor zijn er echter lange droge perioden met ook zonneschijn. Maxima rond 23 graden.
Zondag zorgt een storing voor geruime tijd regen. Nadien zijn er enkele opklaringen, maar er vallen ook lokale buien. Er is kans op onweer. Maxima rond 19 of 20 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt en lokaal vallen er enkele buien. Er is echter ook ruimte voor de zon. Het kwik stagneert op 19 of 20 graden.
Dinsdag komen er meer buien tot stand, vooral na de middag. Tussendoor klaart het evenwel uit. De maxima liggen rond 19 graden.
Woensdag staan er nog enkele buien op het programma, maar donderdag lijkt droog te zullen verlopen. Vrijdag wordt zachtere lucht aangevoerd, maar is er kans op regen. In het weekend is het zachter, maar de neerslagkansen blijven hoog. (Michel Nulens - Meteoservices)
10956