Het weer: het blijft wisselvallig

Een omvangrijke depressie over de Britse Eilanden schuift de volgende dagen naar onze regio en brengt nog meer wisselvalligheid in onze streken. Daarbij komt het kwik een stukje lager uit. Aan het wisselvallige weer komt er voorlopig nog geen einde. Ook op de lange termijn blijven de neerslagkansen vrij hoog, al wordt het wel wat warmer en is er af en toe ruimte voor de zon.

Vandaag maakt de zon plaats voor toenemende wolken en in de namiddag volgt er regen vanuit het zuidwesten. De maxima komen uit op 21 graden en er staat niet al te veel wind.

Morgen zorgt een storing voor veel wolken met periodiek regen of buien. Er zijn ook droge perioden, maar na de middag neemt de buienkans toe en is onweer eveneens mogelijk. Maxima rond 18 graden.

Zondag is het behoorlijk somber en fris weer bij veel wolken en van tijd tot tijd regen of buien. De maxima komen niet hoger dan 18 graden. Daarbij komt er ook wat meer wind opzetten.

Maandag maakt een droge ochtend met opklaringen plaats voor toenemende wolken. Kort na de middag volgt er regen vanuit het westen. Het kwik kan een graadje hoger klimmen, tot gemiddeld 19 graden.

Dinsdag schuift een storing met regen over onze streken. Nadien zijn er nog enkele buien mogelijk, maar in de namiddag wordt het stilaan overwegend droog en is er ook wat zon. Maxima rond 22 graden.

Woensdag blijft het op een plaatselijke bui na, overwegend droog. Er is ruimte voor wat zon en het kwik bereikt 20 graden.

De dagen nadien worden de neerslagkansen opnieuw groter. Ook het weekend ziet er wisselvallig uit, al lijkt het weer op zondag wat te verbeteren. Na het weekend wordt het wel warmer. De studenten onder ons gaan waarschijnlijk wel tevreden zijn met dit weer. (Michel Nulens - Meteoservices)

7870