Het weer: het blijft warm

Het weer: het blijft warm

Terwijl het ene hogedrukgebied naar het oosten evacueert, bouwt een volgende vanuit het westen op over onze streken. Bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied komt er tijdelijk meer bewolking voor en is er kans op een onweerachtige bui. Nadien is het echter opnieuw zonnig, droog en vooral warm.
Vandaag komen er wolkenvelden voor, maar ook de zon heeft nog flink wat ruimte. Later op de dag is een onweerachtige bui niet geheel uitgesloten, maar dat wordt een erg plaatselijk fenomeen. Het kwik klimt tot een zomerse 27 graden.
Morgen is er flink wat zon, afgewisseld door enkele wolken. Er bestaat nog een kleine kans op een onweersbui, maar wellicht blijft het de hele dag droog. Het is warm bij 28 graden.
Vrijdag kan het kwik opnieuw een zomerse 28 graden bereiken. Er is veel zon, maar er zijn ook enkele stapelwolken. Een enkele plaatselijke onweerachtige bui behoort tot de mogelijkheden.
Zaterdag komen we onder de invloed van het volgende hogedrukgebied met stralend zonnig weer en maxima rond 27 graden. Het blijft droog.
Zondag wordt een stralend zonnige dag met een zwak noordelijk briesje en maxima rond 26 graden.
De volgende dagen blijft het zomers warm bij maxima rond of boven 25 graden. De zon kan aanhoudend domineren en de neerslagkansen zijn minimaal. Mogelijk is er een bui in het volgende weekend. In ieder geval houdt het zomerse weer nog enige tijd stand. (Michel Nulens - Meteoservices)40483