Het weer: het blijft droog

Het weer: het blijft droog

Onder invloed van een hogedrukgebied staat er aanhoudend droog weer op het programma. De kern strekt de volgende dagen echter naar het noordwesten, waardoor vochtige lucht aangevoerd wordt en wolken toenemen. Eerst volgt echter een zonnige dag.
Vandaag is de zon geregeld aanwezig, al zijn er ook wolkenvelden. Na de middag kunnen de stapelwolken bij momenten erg talrijk zijn. De maxima liggen rond 9 graden.
Morgen wordt het een zonovergoten dag. Er zijn nauwelijks wolken aanwezig en het kwik kan oplopen tot 12 of 13 graden. Bovendien is de wind meestal zwak, waardoor het erg aangenaam aanvoelt.
Vrijdag is het mistig in de ochtend en nadien blijven de wolken hardnekkig aanwezig. Het blijft echter overwegend droog en de maxima komen uit op 8 graden.
Zaterdag is het vrij somber met veel wolken. Ook nu is het meestal droog en de maxima liggen rond 8 graden.
Zondag is er nauwelijks verandering. Wolken domineren aanhoudend en het kwik bereikt een graad of 8. Na het weekend zijn er af en toe enkele opklaringen, maar de wolken zijn vaak overheersend aanwezig. Voorlopig blijft het nog overwegend droog en de maxima komen uit op gemiddeld 10 graden. (Michel Nulens - Meteoservices) 24649