Het weer: gunstige langetermijnverwachting

Het weer: gunstige langetermijnverwachting

Een depressie ligt er dicht in de buurt en zorgt voor onstabiel weer met kans op enkele buien, mogelijk zelfs met een donderslag. In het weekend blijft de onstabiliteit beperkt, maar is er in het westen wel kans op een bui. Nadien beloven de weerkaarten droog en zonnig weer met maxima die dicht aanleunen bij zomerse waarden.
Vandaag is het nevelig in de ochtend en lokaal kan er mist voorkomen. Er zijn ook talrijke wolken met hier en daar kans op een drupje regen. Het blijft stilaan overal droog en later op de dag volgen er vanuit het zuiden brede opklaringen. Maxima rond 15 of 16 graden.
Morgen zijn er brede opklaringen in het noorden, maar in het zuiden is het bewolkt. Later nemen de wolkenvelden gestaag toe vanuit het zuiden. Vooral na de middag is er ook kans op een lokale bui, op het einde van de dag eventueel vergezeld van een donderslag. Het wordt warm bij maxima rond 19 of 20 graden. De wind waait zwak, soms matig uit het oosten tot het noordoosten.
Vrijdag kan de zon domineren en het blijft droog. Bij momenten is er wel veel hoge bewolking aanwezig, maar de zon kan nog tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 18 graden.
Zaterdag is er flink wat zon en eerst zijn de wolken in de minderheid. Na de middag zijn er wat meer stapelwolken met in het westen kans op een onweerachtige bui. Maxima rond 19 graden.
Zondag is het meestal licht bewolkt en droog. Enkel in de kustgebieden bestaat er kans op een enkele regenbui. De maxima zijn hoog voor de tijd van het jaar bij gemiddeld 22 graden.
Na het weekend blijven de temperaturen erg hoog bij maxima tussen 20 en 22 graden. Vaak is het zonnig en droog, maar bij momenten zijn er wel wat meer wolken. De lange termijnverwachting ziet er bijzonder gunstig uit. (Michel Nulens - Meteoservices) 39664