Het weer: grote buienkans

Met een luchtstroming uit het zuiden wordt zachte lucht aangevoerd. De luchtmassa is echter onstabiel, waardoor de buienkans erg groot is. Vooral op het einde van de week kunnen actieve buien onze streken bereiken. Het weekend verloopt eveneens wisselvallig , maar het wordt minder zacht.
Morgen wordt het vrij warm bij maxima rond 20 graden. Na een droge ochtend met opklaringen, komen er vooral na de middag enkele buien opzetten. Deze kunnen plaatselijk vergezeld worden van onweer.
Donderdag is de atmosfeer opnieuw erg onstabiel met vooral na de middag een aantal buien, soms stevig en vergezeld van onweer. De maxima liggen rond 19 graden.
Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er komen verspreid enkele buien tot stand, na de middag wordt de buienkans steeds groter en vooral in het tweede deel van de namiddag is er ook kans op onweer. Maxima rond 20 graden.
Zaterdag domineren wolken het weerbeeld en er kan af en toe wat lichte regen of motregen vallen. Nadien wordt het droger, maar in de namiddag is er kans op een bui. De maxima liggen rond 19 graden. Z
Zondag schuift een storing over onze streken met regen in de ochtend en voormiddag. Na de middag wordt het droger, maar er wordt dan ook koelere lucht aangevoerd. De maxima komen uit op 16 graden.
Na het weekend volgen enkele koelere dagen bij maxima rond 15 graden. Het blijft behoorlijk wisselvallig met geregeld een aantal buien of tijdelijk zelfs regen. Volgend weekend stijgt de luchtdruk en is er meer zon met hogere maxima. De neerslagkansen nemen dan ook sterk af. (Michel Nulens - Meteoservices)
15875