Het weer: grondvorst!

Met een noordelijke luchtstroming wordt aanhoudend koude lucht naar onze streken getransporteerd. Bovendien is de lucht vochtig, onstabiel en vaak gestoord. De neerslagkansen blijven hoog, al is er af en toe ook plaats voor droger weer. Na het weekend komt het kwik wat hoger uit, maar de neerslagkansen blijven groot.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af met vooral in de namiddag een aantal regenbuien. De maxima komen uit op 13 graden en er staat een koude wind.
Morgen is het koud in de ochtend met op vele plaatsen grondvorst (denk aan de gevoelige plantjes en de bloesems !). Het is wel vrij zonnig. Later zijn er meer stapelwolken en vooral na de middag is er kans op een bui. Maxima rond 15 graden en een gure noordelijke wind.
Zondag verlaat regen in de ochtend de regio. Nadien zijn er opklaringen, maar is het vaak ook bewolkt. Het blijft meestal droog bij 15 graden.
Maandag kan er in de vroege ochtend wat regen vallen. Nadien zijn er meer opklaringen en is het meestal droog. Maxima rond 18 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de latere namiddag neemt de kans op enkele buien toe. Het kwik bereikt 17 graden.
De volgende dagen liggen de maxima meestal rond 17 of 18 graden. Geregeld staat er nog regen op het programma of zijn er buien, maar tussendoor is er ook ruimte voor de zon. Ook het begin van volgende maand kondigt zich erg wisselvallig aan. (Michel Nulens - Meteoservices)13196