Het weer: gevoelig zachter

Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt zachte maritieme lucht over onze streken aangevoerd en komt er een einde aan de koude prik van de afgelopen dagen. Atlantische storingen doen de volgende dagen geregeld onze regio aan, waarbij de neerslagkansen relatief hoog liggen. Het worden echter geen verregende dagen, er zijn immers ook langere droge perioden, maar wolken domineren wel vaak het weerbeeld. Eerst moeten we echter nog een winterse avond verwerken!
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor brede opklaringen. De zon kan daarbij tevoorschijn komen. Na de middag komt er wat meer bewolking vanuit het westen opzetten, maar het blijft droog tot de avond. Het is echter koud bij maxima rond 1 graad of 2 graden en er staat een matige zuidoostenwind.
Vanavond trekt een storing over onze streken. In eerste instantie kan er wat sneeuw of aanvriezende regen vallen waardoor de wegen tijdelijk erg glad kunnen worden. Later vannacht gaat het gewoon regenen en loopt de temperatuure stilaan op. De minima worden in de avond bereikt en liggen rond het vriespunt.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken. Nadien blijft het meestal droog, maar wolken domineren en het is enige tijd mistig. Na het opruimen van de mist, blijven wolkenvelden meestal hardnekkig aanwezig. Het is gevoelig zachter dan de afgelopen dagen bij maxima rond 7 of 8 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.
Maandag kan er wat regen in de ochtend vallen, maar nadien is het droog met na de middag ook enkele opklaringen. Het kwik klimt tot een graad of 8 en er staat een matige wind.
Dinsdag wisselen bewolkte perioden af met opklaringen. Tijdelijk zijn er wat meer opklaringen, maar later neemt de bewolking toe. De nadht nadien gaat het regenen. Maxima rond 8 graden.
De dagen nadien blijft het zacht bij maxima rond 8 graden en er staat meestal een matige zuidwestenwind. Wolken domineren het weerbeeld, maar af en toe kan de zon even doorbreken. De neerslagkansen zijn echter ook vrij hoog. De aanloop naar Kerstmis verloopt dus erg zacht en wisselvallig. De kans op een witte Kerst is dan ook minimaal. (Michel Nulens - Meteoservices)44088