Het weer: erg zacht!

Normaal liggen de maxima in deze periode van het jaar rond gemiddeld 15 graden. Met een zuidelijke luchtstroming wordt echter lucht van subtropische oorsprong aangevoerd, waarbij het kwik vaak in de buurt van 20 graden uitkomt. De neerslagkansen zijn wel relatief hoog.
Vandaag blijft het droog tot de late namiddag en is het vrij zonnig. Tegen de avond wordt het echter betrokken en gaat het regenen vanuit het westen. Maxima rond 20 graden en een matige wind.
Morgen is het eerst droog met opklaringen. Na de middag neemt de bewolking toe en uiteindelijk volgt er regen. De maxima liggen rond een aangename 20 graden, maar er staat wel een matige zuidenwind.
Maandag domineren wolken, maar het is meestal droog. Het wordt iets minder warm bij 18 graden. Het is vrij winderig.
Dinsdag zijn er flinke zonnige perioden. Tegen de avond neemt de bewolking toe en later volgt er regen. Er wordt echter erg zachte lucht aangevoerd waarbij maxima van 22 of 23 graden mogelijk zijn.
Ook de tweede helft van de week verloopt bijzonder zacht bij maxima rond 20 graden. Wolken domineren echter vaak en af en toe valt er regen, maar tussendoor is er ook ruimte voor wat zon. (Michel Nulens - Meteoservices)14333