Het weer: enkele warme dagen!

Het weer: enkele warme dagen!

Aan de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kernen over de Middellandse Zee en Frankrijk, schuiven storingen van West naar Oost over het noordelijk deel van Europa. De frontale wolken dringen tot onze streken door, maar zorgen in mindere mate voor neerslag. De volgende dagen kan het hoog zijn invloed meer laten gelden, maar in het weekend bereikt een storing onze streken.
Vandaag domineren wolkenvelden het weerbeeld. Een drupje regen is niet helemaal uitgesloten, maar meestal blijft het droog. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 16 graden.
Morgen kan de zon door het wolkendek breken en met een zuidelijk briesje wordt er warme lucht aangevoerd. Het kwik klimt tot boven 20 graden, met wat geluk is 22 graden mogelijk. Vrijdag is er meer ruimte voor de zon en nog steeds is de aangevoerde lucht erg warm.
Later in de namiddag komt er meer bewolking opzetten. De maxima komen uit op 21 of 22 graden.
Zaterdag schuift een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen in de ochtend. Nadien zijn er opklaringen en is het op een bui na, meestal droog. Het wordt wat minder warm bij 16 graden.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon is geregeld van de partij en de maxima liggen rond 15 graden. De wind kiest voor het zuidwesten.
Na het weekend blijven de temperaturen het behoorlijk doen bij maxima rond 16 of 17 graden. Bovendien is het meestal droog bij een afwisseling van wolken en opklaringen. Bij momenten kan het zelfs vrij zonnig worden. (Michel Nulens - Meteoservices)31762