Het weer: enkele dagen zonnig

Hoge luchtdruk zorgt voor een periode met droog en zonnig weer. Echter met een noordelijke luchtstroming komen de temperaturen niet erg hoog uit. Na het weekend wordt het warmer, maar halfweg de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Morgen is er flink wat zon en er zijn slechts enkele wolken. Het blijft droog, maar bij een matige noorderwind wordt het niet warmer dan 15 graden.  
Zondag domineert de zon de hele dag. Er komt wel wat hoge bewolking voor, maar die hindert de zon niet al te veel. De wind voelt nog steeds koud aan en de maxima liggen rond 16 graden.  
Maandag ruimt de wind naar het zuiden. Hierdoor wordt er zachtere lucht aangevoerd en met veel zon kan het kwik richting 20 graden klimmen. Er zijn echter ook enkele stapelwolken mogelijk.  
Dinsdag zijn er flinke zonnige perioden, maar wolkenvelden domineren af en toe ook het weerbeeld. Het blijft echter overwegend droog en de maxima komen uit op gemiddeld 19 graden.
Vanaf halfweg de week komen er storingen opzetten en zijn er perioden met regen of buien. Bovendien is er ook kans op onweer. Alvast tot het einde van de week blijft het wisselvallig met geregeld neerslag. De maxima komen meestal uit op 18 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)15972